Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام، آب و هوای مناسب، وجود نژاد‌های برتر در کنار هم باعث شده تا دامداری در استان ایلام بیشتر مورد توجه باشد و در نتیجه این استان به یکی از قطب‌های تولید گوشت قرمز در کشور تبدیل شود.

اما در ماه‌های گذشته بود که قیمت گوشت در این استان روند صعودی به خود گرفت، در ایلام که خود قطب تولید گوشت قرمز است و گوشت مصرفی خود را تامین می‌کند گرانی به سرعت در بازار اعمال می‌شود در حالی که طبیعتا باید قیمت گوشت در محل تولید کننده نسبت به دیگر مناطق ارزان‌تر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از شهروندان ایلامی می‌گوید: در طول دوسال گذشته قیمت گوشت مسیری صعودی در پیش گرفت این درحالی بود که استان خود تولید کننده این گوشت قرمز بود.

امید که خود از دامداران ایلامی است، گفت: هرموقع سر و کله دلالان پیدا می شود می‌توان حدس زد که گرانی در راه است، این افراد نه دامدار هستند و نه از دامداری چیزی می‌فهمند.

ارز دولتی بیشتر به کالاها، ترمز گرانی را می‌کشد

یکی از فروشندگان گوشت نیز با اشاره به اینکه افزایش قیمت گوشت متناسب با نرخ تورم است، گفت: انتظار می‌رود دولت با تخصیص اعتبارات بیشتر به این بخش که جزو کالا‌های اساسی است جلوی افزایش قیمت‌ها را بگیرید.

به عقیده کارشناسان نوسان قیمت گوشت در هر منطقه‌ متاثر از عوامل مختلفی است که از مهم‌ترین آنها می‌توان به گران شدن نهاده‌های دامی، سودجویی دلالان در افزایش قیمت، قاچاق، شیوع بیماری‌های دامی و... اشاره کرد.

 

اما آیا میزان تولید گوشت در استان کم است یا دلایل دیگر پشت پرده است؟

غلامرضا قدمخیری رئیس اتحادیه دامداران استان ایلام با اشاره به اینکه میزان گوشت استان مازاد مصرف مردم است، بیان داشت: سالانه در حدود ۲۷ هزار تن گوشت قرمز در بخش‌های مختلف دامداری صنعتی، نیمه صنعتی وعشایر در استان تولید می‌شود.

قدمخیری ادامه داد: در کنار عشایر بیش از ۶۰۰ واحد صنعتی فعال نیز کار پرواربندی و تولید گوشت را انجام می‌دهند که در هر دور پروار بندی در حدود ۵۰ هزار راس دام گوشتی پرورش داده می‌شود.

او با تشریح برنامه‌های حمایتی برای حمایت از تولیدکنندگان و دامداری‌های استان گفت: خرید تضمینی، توزیع نهاده‌های دامی با نرخ مصوب و تخصیص تسهیلات به تولیدکنندگان از جمله این برنامه هاست.

اما وجود ۴۳۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و کوچ عشایر استان به مناطق مرزی، طمع سودجویان اقتصادی را برای قاچاق دام در ایلام دوچندان کرده است.

تولید سالانه ۲۷ هزار تن گوشت قرمز در استان ایلام


غلامرضا قدمخیری رئیس اتحادیه دامداران استان ایلام با بیان اینکه میزان گوشت استان مازاد مصرف مردم است، بیان داشت: سالانه در حدود ۲۷ هزار تن گوشت قرمز در بخش‌های مختلف دامداری صنعتی، نیمه صنعتی وعشایر در استان تولید می‌شود.

قدمخیری ادامه داد: در کنار عشایر بیش از ۶۰۰ واحد صنعتی فعال نیز کار پرواربندی و تولید گوشت را انجام می‌دهند که در هر دور پروار بندی در حدود ۵۰ هزار راس دام گوشتی پرورش داده می‌شود.

او با اشاره به دلایل نواسان قیمت گوشت قرمزگفت: افزایش سرسام آور درمان دام‌ها، خریداری دام توسط دلالان و کمبود نهاده‌های دامی از مهم‌ترین دلایل این موضوع است.

این کارشناس حوزه دام تصریح کرد: انحصار گوشت در دست دلالان است و این موضوع باعث شده تا سود مصرف کننده و تولید کننده به جیب دلالان برود و دامدار نیز با کمترین سود ممکن دام خود را به فروش برساند.

دندان طمع قاچاقچیان کشیده شده

یکی از افرادی که قبلا به کار قاچاق دام مشغول بوده در گفت و گو با خبرنگار ما بیان داشت : وقتی یکی از عوامل تاثیر گذار بر چرخه تولید گوشت دچار تغییرات می شود ،بهترین زمان برای خرید و سود هنگفت است.

او در پاسخ به این سوال که دام خریداری شده به کجا می رود، اظهار داشت : قبلا در قالب خریدار دام از استان های همجوار ، دام خریداری شده استان را با وسایل نقلیه به استان های جنوبی منتقل می کردیم و از آنجا نیز در میادینی با قیمتی دوبرابری از ما خریداری می شد.

او ادامه داد : در حال حاضر با افزایش نظارت ها خروج دام کاری دشوار است و با این کار بازار قاچاقچیان نیز کساد شده است.

پلاک گذاری دام‌ها از قاچاق آن جلوگیری می‌کند 

شهریور ماه امسال بود که استاندار ایلام در نشست ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز با تاکید بر اجرای طرح پلاک کوبی در استان از ضروت مقابله با سودجویان خبرداد.

استاندار ایلام با اشاره به مزایای این طرح بیان داشت: با پلاک کوبی دام‌ها در استان و هویت بخشی به آنها، خروج غیرمجاز دام در استان کنترل خواهد شد در همین راستا این طرح باید در بین تمامی دام‌های استان با سرعت عمل مناسب انجام پذیرد.

درهمین رابطه به سراغ مدیرکل امور عشایری استان رفتیم و آخرین وضعیت را در این خصوص جویا شدیم.

طرح پلاک کوبی راهکاری برای جلوگیری از قاچاق دام‌

فرشاد یاسمی مدیرکل امور عشایری استان ایلام با اشاره به اینکه ۶۵ درصد جمعیت دامی استان ایلام متعلق به عشایر است بیان داشت: با هدف جلوگیری از قاچاق دام از ابتدای شهریور ماه امسال طرح پلاک کوبی دام عشایر اجرا شده است و پیش بینی می‌شود این طرح تا سه ماهه اول سال آینده به طور کامل در استان اجرا شود .

یاسمی تصریح کرد: در جلسه شورای عشایر استان با هماهنگی نهاد‌های انتظامی مقرر گردیده است که کوچ عشایر منوط به داشتن دفترچه دامداری و پلاک کوبی دام‌ها باشد بر همین اساس عشایر زحمتکش استان برای کوچ با مراجعه به این اداره و معرفی به دامپزشکی برای جابه جایی کد رهگیری انتقال و برگ تاییدیه دریافت می‌کنند.

 پلاک گذاری دام ها سدی بر سر راه قاچاق 

مدیرکل امور عشایری استان اظهار داشت: خوشبختانه در بین عشایر استان قاچاق دام وجود ندارد و با اجرای این طرح دست دلالان نیز از سودجویی کوتاه شده است.

او با اشاره به اینکه هرگونه خدمات به عشایر منوط به پلاک کوبی دام‌ها است، اظهار داشت: عشایر با عضویت در این طرح از توزیع نهاده‌های دامی با نرخ دولتی، تامین سوخت و خدمات دیگر برخورد دار می‌شوند.

برخورد قاطعانه در انتظار قاچاقچیان

سردار کیاست سپهری فرماندهی مرزبانی استان ایلام نیز در راستای مبارزه با قاچاق دام و تشدید برخورد با قاچاقچیان اظهار داشت: مرز‌های استان ایلام اجازه قاچاق به قاچاقچیان را نخواهد داد و موارد کشف‌شده نیز قبل از خروج توقیف و ضبط گردیده‌اند.

آنچه مشهود است این است که در چند وقت اخیر با افزایش نظارت‌ها و ایجاد راهکار‌هایی بازار گوشت به ثباتی نسبی رسیده موضوعی که امید است با همین جدیت در آینده نیز پیگیری شود تا هم دست دمداران و هم سفره مردم پر باشد .

گزارش از محمد حمید آغال

انتهای پیام/ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قاچاق دام قیمت گوشت گرانی گوشت نهاده های دامی پلاک کوبی دام گوشت قرمز استان ایلام تولید گوشت قیمت گوشت قاچاق دام دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۰۳۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید

سید محمد رضا سیدحسینی گفت: پیش بینی می شود با این میزان جوجه ریزی چهار هزار و ۸۸۰ تن گوشت مرغ تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی افزود: رکورد جوجه ریزی سال گذشته واحدهای صنعتی پرورش مرغ گوشتی سیستان و بلوچستان حدود ۲۴ میلون قطعه بوده که با این میزان جوجه ریزی، ۴۰ هزار و ۵۵۰ تن گوشت مرغ در استان تولید شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: به منظور افزایش ضریب خوداتکایی استان به گوشت مرغ ۳۲۷ واحد ۲۰ هزار قطعه‌ای مرغ گوشتی و ۱۵ واحد مرغ تخم گذار ۲۰ هزار قطعه‌ای با سرمایه‌گذاری بیش ۲۶ هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در حال ساخت است.

وی ادامه داد: هم اکنون ۴۰۰ واحد مرغداری ۲۰ هزار قطعه ای فعال با ظرفیت هشت میلیون قطعه در هر دوره در سیستان و بلوچستان مشغول تولید است.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • جوجه ریزی در واحدهای مرغداری به ۲ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۸۷۰ قطعه رسید
  • کشف محموله ۴ میلیاردی قاچاق دخانیات در قشم
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • وارد آمدن خسارت به ۱۰۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایری استان ایلام
  • پیش‌بینی تولید ۴۸۸۰ تن گوشت مرغ در سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد ریالی بارش‌های سیلابی به حوزه عشایری ایلام
  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی
  • اجرای طرح بیمه عشایر در شهرستان بدره
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است